Balíček: Hlavný kontrolór

Na sklade - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ produktu
Tlačená kniha

Tretie, aktualizované vydanie publikácie „Ekonomické minimum hlavného kontrolóra" v sebe spája cenný mix najdôležitejších poznatkov, praktických príkladov, návodov na správnu aplikáciu právnych predpisov, upozornení a odporúčaní, ktoré hlavní kontrolóri pri svojej kontrolnej činnosti najčastejšie potrebujú. Zdieľané informácie sú o to cennejšie, že ich prináša hlavná kontrolórka Ing. Ingrid Konečná Veverková, ktorá prostredníctvom tejto publikácie odovzdáva hlavným kontrolórom vedomosti, skúsenosti a znalosti nadobudnuté počas svojej dlhoročnej praxe.

Publikácia „Zákon o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy – komentár" si dáva za cieľ podrobne vysvetliť čitateľom jednotlivé ustanovenia zákona č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy v znení neskorších predpisov. Komentár je obohatený o aktuálne príklady aplikácie jednotlivých ustanovení zákona v praxi, zároveň sa v ňom nachádzajú vzory, odporúčania a praktické ukážky použiteľné pre zamestnancov územnej samosprávy pri každodennom plnení pracovných úloh.

Na Slovensku i v Česku sa participatívne rozpočtovanie začalo využívať na úrovni mestských i obecných samospráv len relatívne nedávno a dosiahnuté výsledky sú zatiaľ veľmi rozdielne. Kým v niektorých prípadoch možno hovoriť o príkladoch dobrej praxe, mnoho ďalších prípadov ponúka príklady sklamania či nesplnených očakávaní. Čo to teda to participatívne rozpočtovanie je? Prečo po ňom obce a mestá v rôznych krajinách siahajú? Akú rolu v ňom má hrať verejnosť a najmä občania? Čo pozitívne prináša participatívne rozpočtovanie? Aké sú limity tejto demokratickej inovácie? Ako sa participatívne rozpočtovanie dostalo na Slovensko a do Česka a kto boli jeho hlavní šíritelia? Ktoré samosprávy v Česku a na Slovensku ponúkajú príklady dobrej praxe v oblasti participatívneho rozpočtovania? A ako by malo alebo mohlo vyzerať dobré participatívne rozpočtovanie? Tieto i mnohé ďalšie otázky pomáha zodpovedať knižná publikácia „Participatívne rozpočtovanie". Autori prevedú čitateľov nielen praktickými skúsenosťami so zavádzaním, šírením a využívaním participatívneho rozpočtovania, ale odkrývajú tiež mnohorozmernosť prostredia, do ktorého je participatívne rozpočtovanie potrebné zasadiť a ktoré nevyhnutne vplýva na obsah i rozsah tejto inovácie.

Publikácia „Rozpočtové pravidlá v praxi" sa venuje téme rozpočtových pravidiel verejnej správy a územnej samosprávy. Autorka publikácie do jej obsahu zahrnula široké spektrum tém z oblasti rozpočtového hospodárenia, ako aj z oblasti aplikácie rozpočtových pravidiel v praxi. Výsledkom jej snaženia je praktická pomôcka, na stránkach ktorej sa venuje rozpočtovým pravidlám, pravidlám zriaďovania a hospodárenia rozpočtových a príspevkových organizácií, podmienkam prijímania návratných zdrojov financovania, porušeniu finančnej disciplíny subjektmi verejnej správy a uplatňovaniu sankcií. V publikácii možno nájsť aj veľa príkladov, odpovedí na otázky a vzorov.

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.