Balíček - Ekonomika verejného sektora


Typ produktu
Tlačená kniha

Publikácia vychádza z teoretických prístupov akceptovaných súčasnou odbornou verejnosťou, pričom sa opiera o teóriu verejných statkov, teóriu hier, teóriu verejnej voľby a teóriu byrokracie. Objasňuje podstatu verejného sektora a príčiny jeho existencie, vzájomné vzťahy medzi verejným sektorom a ostatnými sektormi v ekonomike, zaoberá sa koreláciou medzi úlohami súčasného moderného štátu a veľkosťou verejného sektora v nadväznosti na efektívnosť a možnosti jej merania. V neposlednom rade skúma zákonitosti fungovania verejného sektora v konkrétnych podmienkach Slovenskej republiky a jej jednotlivých odvetví. Odvetvia sú zoskupené na základe spoločných znakov do troch skupín: odvetvia zabezpečujúce čisté verejné statky, odvetvia sociálnej infraštruktúry a sieťové odvetvia a odvetvia technickej infraštruktúry. Pri výklade sa dôraz kladie na špecifiká daného odvetia, preferovaný verejný záujem a legislatívne zázemie v SR, ako aj spoločné právne normy krajín Európskej únie.

Rozsah a náročnosť predmetnej problematiky podnietili autorský kolektív k napísaniu doplnkového učebného textu – praktika, ktorého zámerom je ponúknuť študentom možnosť precvičiť si získané teoretické poznatky na konkrétnych úlohách, kontrolných otázkach či prípadových štúdiách. V súlade s nosnými okruhmi prezentovanými v učebnici je praktikum rozdelené do dvadsiatich dvoch kapitol s jednotnou vnútornou štruktúrou (tézy, testové otázky, úlohy na riešenie, prípadová štúdia).

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.