Príklady zo správneho práva procesného

Na sklade - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Autor
Zuzana Hamuľáková a kolektív

Typ publikácie
praktikum

Dátum vydania
9/2017

Väzba
mäkká

Počet strán
268

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-704-4

Učebnica je určená na výučbu praktických seminárov správneho práva procesného a  obsahuje okrem praktických cvičení a úloh aj vybrané Konzultačné stanoviská Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, vybrané judikáty súdov rôznych stupňov a vzory jednotlivých najčastejšie používaných inštitútov správneho konania podľa zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok), ako aj v osobitných konaniach vedených podľa osobitných právnych predpisov.

Zámerom autorského kolektívu bolo vytvoriť praktickú učebnicu s príkladmi pre študentov právnických fakúlt, pričom úlohy a príklady sú zamerané predovšetkým na orientáciu a prácu s jednotlivými príslušnými nekomentovanými právnymi predpismi a na aplikáciu teoretických vedomostí na príklady z praxe. Príklady sa sústreďujú na prácu nielen so zákonom č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok) ako všeobecným, relatívne nemenným procesným právnym predpisom pre správne konanie, ale aj s osobitnými zákonmi, pri ktorých sa správny poriadok aplikuje len podporne (subsidiárne), ako aj s právnymi predpismi, na ktoré sa správny poriadok neaplikuje ani subsidiárne a podliehajú osobitnému procesnému režimu.

Mnoho úloh je zameraných aj na samostatné vypracovanie jednotlivých úkonov, podaní a inštitútov využívaných v správnych konaniach s cieľom pripraviť študentov na aplikačnú prax nielen v oblasti verejnej správy.