Kurzarbeit a iné prekážky v práci na strane zamestnávateľa

Posledné kusy - neváhajte s objednávkou!
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Posledné kusy - neváhajte s objednávkou!
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
2/2022

Väzba
mäkká

Počet strán
192

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-571-0450-6

ISBN
978-80-571-0451-3

Ako riešiť neprítomnosť zamestnanca na pracovisku z dôvodov vzniknutých na strane zamestnávateľa a z dôvodov, za ktoré zamestnávateľ nezodpovedá?

Publikácia „Kurzarbeit a iné prekážky v práci na strane zamestnávateľa" prináša právny výklad existujúcich pracovnoprávnych in­štitútov, ktoré slúžia k manažovaniu neprítomnosti zamestnanca v práci. Súčasne upriamuje pozornosť na nový pracovnoprávny inštitút v podobe slovenského modelu „kurzarbeitu", ktorý výrazne zasiahne do vnútorného prostredia zamestnávateľov od 1. marca 2022.

Autori načrtávajú postupy zamestnávateľa pri nemožnosti zamestnancom prideľovať prácu z dôvodu prekážok v práci na jeho strane, ale aj z dôvodu nemožnosti podmienenej rozhodnutím orgánu verejnej moci v čase pandémie. Osobitnú pozornosť venujú podmienkam zavedenia slovenského „kurzarbeitu" u zamestnávateľa, identifikácii jeho vplyvu na vnútorné prostredie zamestná­vateľa vrátane podmienok jeho uplatnenia.

Praktické zameranie publikácie, ktoré reflektuje reálne problémy zamestnávateľov pri uplatňovaní prekážok v práci na strane zamestnávateľa, ako aj bohaté skúsenosti oboch autorov s realizáciou individuálnych a kolektívnych pracovno­právnych vzťahov sú zárukou, že si monografia nájde miesto v knižniciach zamestnávateľov, personalistov a zástupcov zamestnancov. Vhodná je však aj na pedagogické účely.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.