Balíček - komentáre k Občianskemu a Obchodnému zákonníku


Typ produktu
Tlačená kniha

Balíček obsahuje tretie, doplnené a prepracované vydania dvoch komentárov. Občiansky zákonník – stručný komentár poskytuje nielen výklad jednotlivých ustanovení Občianskeho zákonníka, ale pomáha čitateľovi aj pri orientácii v nových inštitútoch občianskeho, resp. súkromného práva vôbec. Upozorňuje aj na súvislosti s inými ustanoveniami zákona či s ustanoveniami iných vykonávacích, dopĺňajúcich alebo súvisiacich právnych predpisov. Komentár dopĺňa aktuálna judikatúra. Zachytáva stav legislatívy účinnej k 1. októbru 2010.Súčasťou publikácie je aj druhý zväzok, ktorý obsahuje úplné znenie Občianskeho zákonníka v účinnom znení.

Tretie vydanie komentára k Obchodnému zákonníku je komplexným výkladom jednotlivých ustanovení Obchodného zákonníka po jeho mnohých novelizáciách. Cieľom autorského kolektívu je ponúknuť širokej verejnosti dielo, ktoré podáva zrozumiteľný výklad jednotlivých ustanovení, ich vzájomné väzby, dielo, ktoré zohľadňuje predovšetkým otázky výkladové a aplikačné a v čo najväčšej miere reaguje na problémy praktickej aplikácie Obchodného zákonníka. Na mnohých miestach je výklad doplnený, rozšírený jednak o výklad sporných otázok a jednak o ustanovenia Viedenského dohovoru o medzinárodnej kúpe tovaru.

Výklady sú doplnené publikovanou judikatúrou slovenských súdov (právne vety), judikatúrou Súdneho dvora Európskej únie a odbornou literatúrou k jednotlivým otázkam. Komentár v potrebnej miere reaguje aj na európske právo, predovšetkým na smernice, ktoré boli implementované do právnej úpravy Obchodného zákonníka.

Publikácia je z praktických dôvodov rozdelená do dvoch zväzkov.

Občiansky zákonník – stručný komentár je vhodným doplnením odbornej knižnice širokej právnickej verejnosti, najmä sudcov, advokátov, prokurátorov, notárov. Publikácia je vhodná aj pre študentov práva ako doplňujúca študijná literatúra.

Obchodný zákonník – komentár je určený predovšetkým právnikom. Je však použiteľný aj pre neprávnikov, ktorí sa chcú zorientovať v spleti obchodnoprávnej problematiky. Využitie nájde aj u študentov právnických fakúlt, ale aj u študentov ekonomických univerzít.

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.