Fiškálna udržateľnosť

Predaj ukončený
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Edícia
Ekonómia

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
12/2012

Väzba
mäkká

Počet strán
136

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8078-538-3

Spracovanie tejto vedeckej monografie bolo motivované snahou o vedeckú objektivizáciu konceptu udržateľnosti/neudržateľnosti verejných dlhov či udržateľnosti fiškálnej politiky, a to pomocou modelových prístupov, ďalej snahou o stanovenie kľúčových fiškálnych indikátorov a faktorov, makroekonomických premenných, exogénnych šokov a ich kanálov, ktoré spolu s fiškálnou politikou determinujú fiškálnu udržateľnosť, resp. neudržateľnosť.

Cieľom je takisto porovnať jednotlivé teoretické i aplikačné prístupy a indikátory využívané na meranie udržateľnosti. V nemalej miere je motiváciou prispieť k vedeckej objektivizácii a k posúdeniu stavu a udržateľnosti ekonomiky SR z pohľadu ex post, ako aj jej ex ante hodnotenia. Monografia vychádza z poznatkov a výsledkov autora získaných v rámci vedenia projektu VEGA, výsledkov výstupov v rámci projektu tvorby Centra excelentnosti na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave, projektu reformy riadenia verejných financií SR, z výsledkov ďalších vlastných výskumov a výstupov uvedených v zozname literatúry. Je vhodným zdrojom poznatkov nielen pre vedeckú komunitu, ale aj ďalších odborníkov z oblasti verejných financií.

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.