Tajomstvo úspešného štúdia na vysokej škole (alebo ako na to, aby učenie nebolo mučenie)

Predaj ukončený
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Autor

Edícia
Škola

Typ publikácie
praktická príručka

Dátum vydania
2/2015

Väzba
mäkká

Počet strán
168

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-157-8

ISBN
978-80-8168-158-5

Cieľom knihy je pomôcť študentom úspešne sa vyrovnať s prechodom zo strednej školy na vysokú školu, ktorý znamená v ich živote zásadnú zmenu.

Autor sa najprv pokúša odpovedať na otázku: „Prečo je potrebné vedieť sa učiť?“. Ďalej sa zameriava na problematiku učebných štýlov, povrchového a hĺbkového prístupu k učeniu. Najväčšiu časť knihy tvorí charakteristika učebných zručností, napr. ako si zaobstarať študijnú literatúru, ako si vytvoriť optimálne podmienky na učenie, ako si organizovať čas, ako sa sústrediť na učenie, ako sa vyrovnať so stresom, ako si robiť efektívne poznámky, ako sa učiť z učebnice či iného textu, ako si zapamätať učivo, ako sa pripraviť na skúšky. Predposledná časť knihy sa venuje písaniu seminárnych, záverečných (bakalárskych a diplomových) a kvalifikačných prác. O úspechu v zamestnaní a o kariérnom postupe nerozhodujú iba vedomosti a zručnosti absolventa vysokej školy, ale aj to, do akej miery je usilovný, pracovitý, samostatný, zodpovedný a pod. Ide o tzv. mäkké kompetencie, ktorým je venovaná posledná časť knihy.

Prílohy knihy tvoria dotazníky, pomocou ktorých si čitateľ môže zistiť svoj optimálny učebný štýl, spôsob učenia, či je v strese a čo je jeho príčinou, aké sú jeho podnikateľské schopnosti, ako aj úroveň niektorých učebných zručností a mäkkých kompetencií.

Kniha je určená najmä študentom prvého ročníka vysokých škôl, ale aj všetkým tým, ktorí chcú zistiť, ako sa racionálne a efektívne učiť, aby učenie naozaj nebolo zbytočné mučenie.