Novinka

Špecifiká pri podávaní návrhu na vklad do katastra nehnuteľností

V predaji
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Prednášajúci

Typ produktu
Seminár

Dátum
14.11.2024

Miesto konania / forma: online prostredníctvom platformy Microsoft Teams

Čas konania: 9,30 – 12,00 hod.

Cieľom webinára je poskytnúť účastníkom praktické informácie a návody týkajúce sa procesu podávania návrhu na vklad do katastra nehnuteľností. Webinár sa zameriava na konkrétne príklady a špecifiká, ktoré sa môžu vyskytnúť pri podávaní návrhu na vklad.

Webinár je zameraný na podanie návrhu na vklad do katastra nehnuteľností a jeho špecifiká, a to na modelových situáciách, medzi ktoré môžeme zaradiť odstúpenie od zmluvy, úmrtie účastníka konania (či už na strane prevodcu, alebo nadobúdateľa), opomenutie predkupného práva podielového spoluvlastníka, drobenie poľnohospodárskej pôdy a preukázanie výnimiek z drobenia, nadobúdanie spoločnej nehnuteľnosti, vyhlásenie konkurzu, existencia duplicitného vlastníctva a mnoho ďalších, s ktorými sa správny orgán na úseku katastra nehnuteľností musí počas konania vysporiadať. Niektoré z chýb, ktoré sa vyskytnú počas vkladového konania, môžu mať fatálne dôsledky a vedú až k zamietnutiu návrhu na vklad.

Webinár je určený realitným právnikom, advokátom (špeciálne so zameraním na právo nehnuteľností), notárom, podnikovým právnikom a odbornej verejnosti so zameraním na právo nehnuteľností.

O lektorke:

JUDr. Lucia Filagová je absolventkou Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, kde úspešne vykonala rigoróznu skúšku a obhájila rigoróznu prácu. V minulosti pôsobila ako zamestnanec právneho odboru Katastrálneho úradu v Nitre a zamestnanec rozhodujúci o návrhu na vklad na Správe katastra Nové Zámky a Správe katastra Šaľa. Od roku 2011 pôsobí na legislatívno-právnom odbore Úradu geodézie, kartografie a katastra SR, ktorý je ústredným orgánom štátnej správy na úseku katastra. Zároveň je dlhoročnou lektorkou Inštitútu pre verejnú správu (IVES), Slovenskej realitnej akadémie (SORA), kde sa podrobne venuje problematike katastra nehnuteľností. Je kontaktným bodom pre Slovenskú republiku v združení ELRA (European Land Registry Association) a prednášala na viacerých domácich a zahraničných konferenciách zameraných na kataster nehnuteľností. Od roku 2021 je externou doktorandkou na Katedre správneho a environmentálneho práva Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a autorkou článkov venovaných problematike katastra nehnuteľností.

Cena zahŕňa: vstup, potvrdenie o účasti, prezentáciu

Storno podmienky

Do 12. 11. 2024 – 80 % účastníckeho poplatku

Od 13. 11. 2024 do 14. 11. 2024 – 100 % účastníckeho poplatku

Kontakt pre fakturáciu: sk-sm-eshop@wolterskluwer.com, +421 911 104 150 

Informácie o webinári: sk-sm-marketing@wolterskluwer.com,+421 911 104 151

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.

\