Účtovníctvo a dane právnických osôb

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Martinus
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Edícia
Ekonómia

Typ publikácie
učebnica

Dátum vydania
5/2016

Väzba
mäkká

Počet strán
260

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-398-5

Publikácia poskytuje ucelený prehľad o postavení daňového systému a účtovného systému v trhovej ekonomike, o ich vzájomných vzťahoch v období nadnárodnej harmonizácie účtovníctva a daní a o ich aplikácii v podmienkach Slovenskej republiky. Zameriava sa na faktory, ktoré formujú národné systémy účtovníctva, na modely účtovných systémov vo svete vo vzťahu k daňovému systému, na dôvody harmonizácie účtovných systémov, na trendy koordinácie a na bariéry harmonizácie daní členských štátov Európskej únie. Obsahuje identifikáciu daní, ktoré platia právnické osoby v Slovenskej republike, a ich dôsledky na majetkovú a finančnú situáciu ako nákladové položky a záväzky voči správcom daní.

Najväčší priestor je vyhradený analýze priamych a nepriamych daní, ktoré významným spôsobom ovplyvňujú ekonomické správanie a rozhodovanie právnických osôb – ide o daň z príjmov právnickej osoby a daň z pridanej hodnoty. Akcent sa kladie na zložité teoretické a praktické problémy súvisiace so stanovením základu dane a jednotlivých daní a súčasne na účtovníctvo ako najdôležitejší informačný zdroj na zabezpečenie preukazných záznamov ich výpočtu.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.