Účtovníctvo pre 2. ročník obchodných akadémií

Predaj ukončený
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Edícia
Ekonómia

Typ publikácie
učebnica

Dátum vydania
8/2019

Väzba
mäkká

Počet strán
232

Rozmery
165x240

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-571-0066-9

14., doplnené a prepracované vydanie

V predmete účtovníctvo na obchodných akadémiách majú žiaci získať poznatky o spôsoboch a postupoch účtovania tak v sústave podvojného, ako aj jednoduchého účtovníctva. V 2. ročníku je cieľom vysvetliť základné pojmy a úlohy účtovníctva a položiť tak základy podstaty podvojného účtovníctva. Pochopenie dvojakého pohľadu na majetok účtovnej jednotky vyjadrený v najdôležitejšom účtovnom výkaze – v súvahe – je predpokladom pre správne účtovanie v sústave podvojného účtovníctva. Súčasťou obsahu učiva v 2. ročníku je aj problematika účtovnej dokumentácie, účtovných záznamov, účtovných zápisov a účtovných kníh.

V druhej časti učebnice sú vysvetlené základné účtovné prípady súvisiace s účtovaním peňazí, dlhodobým i krátkodobým majetkom, pohľadávkami i záväzkami, nákladmi i výnosmi, ako aj výsledkom hospodárenia a jeho rozdelením. V závere je uvedený súvislý príklad na zopakovanie a precvičenie osvojených vedomostí, zručností i návykov žiakov.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.