Novinka

Legislatívne zmeny v trestných kódexoch a ich dopad na právnu prax

V predaji
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Typ produktu
Seminár

Dátum
07.11.2024

Miesto konania / forma: online prostredníctvom platformy Microsoft Teams

Čas konania: 10.00 – 13.00 hod.

Cieľom webinára je výklad relevantných ustanovení Trestného zákona a Trestného poriadku a  poskytnúť účastníkom webinára informácie o aktuálne schválených legislatívnych zmenách v trestnom práve a ich konkrétnom dopade na právnu prax. Webinár by mal slúžiť ako platforma na získanie informácií a pochopenie, ako nové zmeny ovplyvnia prácu právnikov, prokurátorov, sudcov.

Webinár je určený advokátom so zameraním na trestné právo, prokurátorom, sudcom a iným odborníkom pôsobiacim v oblasti trestného práva.

O lektoroch:

Prof. JUDr. Jozef Čentéš, DrSc. (1967) je absolventom Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. V roku 1995 získal titul PhD. v trestnom práve, v roku 2008 sa stal docentom a v roku 2014 profesorom. Od roku 1999 vyučuje na Katedre trestného práva, kriminológie a kriminalistiky Právnickej fakulty Univerzity Komenského fakulty a od roku 2015 ju aj vedie. Je členom viacerých vedeckých rád na Slovensku, Česku a Poľsku, externým pedagógom Justičnej akadémie SR, autorom komentárov k Trestnému zákonu a Trestnému poriadku, ako aj množstva vysokoškolských učebníc, publikácií a vedeckých článkov. Pravidelne sa zúčastňuje a vystupuje na vedeckých konferenciách doma a v zahraničí. Bol členom rekodifikačnej komisie a Legislatívnej rady vlády SR. Je laureátom ceny Karola Planka (2009) časopisu Justičná revue, taktiež pôsobil ako prokurátor a zástupca riaditeľa trestného odboru Generálnej prokuratúry SR. V súčasnosti je externým právnym poradcom predsedu Najvyššieho súdu SR pre trestný úsek.

 

Prof. JUDr. Tomáš Strémy, PhD. (1981) je profesorom na Katedre trestného práva, kriminológie a kriminalistiky Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a na Akadémii Policajného zboru v Bratislave. Je členom vedeckej rady Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a Akadémie Policajného zboru v Bratislave. Štúdium práva ukončil v roku 2005 na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave a od 2006 pôsobí ako univerzitný pedagóg. V roku 2010 dostal čestné uznanie za dlhoročnú aktívnu spoluprácu s Institutem pro kriminologii a sociální prevenci v Prahe za významný prínos k rozvoju odboru kriminológie. Absolvoval niekoľko študijných a prednáškových pobytov na významných zahraničných univerzitách. V súčasnosti taktiež zastáva post prísediaceho sudcu na Najvyššom správnom súde SR. Prednáša na Justičnej akadémii SR a v Slovenskej advokátskej komore je členom pracovnej skupiny pre trestné právo. Je riešiteľom a spoluriešiteľom viacerých grantových projektov, autorom a spoluautorom množstva publikácií pre študentov, ako aj recenzií, odborných posudkov a legislatívnych návrhov. V minulosti bol členom komisie pre trestné právo hmotné, členom pracovnej skupiny k zákonu o trestnej zodpovednosti právnických osôb, členom pracovnej skupiny pre zefektívnenie elektronického systému monitorovania osôb (ESMO) na Ministerstve spravodlivosti SR a vedúcim projektu APVV pod názvom Restoratívna justícia a systém alternatívnych trestov v podmienkach SR. Aktívne sa zúčastňuje na medzinárodných vedeckých konferenciách, svetových a európskych kriminologických kongresoch.

 

Cena zahŕňa: vstup, potvrdenie o účasti, videozáznam

Storno podmienky

Do 5. 11. 2024 – 80 % účastníckeho poplatku

Od 6. 11. 2024 do 7. 11. 2024 – 100 % účastníckeho poplatku

Kontakt pre fakturáciu: sk-sm-eshop@wolterskluwer.com, +421 911 104 150 

Informácie o webinári: sk-sm-marketing@wolterskluwer.com,+421 911 104 151

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.

\