Balíček - Judikatúra: zabezpečenie záväzkov a premlčanie


Typ produktu
Tlačená kniha

Publikácia „Judikatúra vo veciach premlčania v súkromnom práve“ obsahuje výber publikovaných aj nepublikovaných súdnych rozhodnutí slovenských súdov, avšak aj rozhodnutí českých súdov, keďže právna úprava premlčania je v obidvoch republikách v občianskom a obchodnom kódexe takmer totožná, niet pochýb o tom, že judikatúra českých súdov je pre slovenskú právnu prax plnohodnotným prameňom zaujímavých právnych názorov.

Publikácia „Judikatúra vo veciach zabezpečenia záväzkov, 2. doplnené a prepracované vydanie“ obsahuje výber publikovaných a nepublikovaných rozhodnutí slovenských a českých súdov týkajúcich sa napríklad primeranosti výšky dojednanej zmluvnej pokuty, súladu dojednanej zmluvnej pokuty s dobrými mravmi či korektívu zásadami poctivého obchodného styku, platnosti ručiteľského vyhlásenia jedného z manželov, vplyvu smrti dlžníka na ručiteľský záväzok, predpokladov vzniku práva veriteľa domáhať sa splnenia záväzku od ručiteľa a pod.

Tieto prehľadne štruktúrované publikácie s viacerými registrami môžu byť vynikajúcou pomôckou v každodennej aplikačnej praxi vyšších súdnych úradníkov, sudcov, advokátov, exekútorov či podnikateľov.

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.