Slobodný prístup k informáciám v samospráve - povinnosti miest a obcí

Predaj ukončený
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
9/2015

Väzba
brožovaná

Počet strán
152

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-269-8

Publikácia „Slobodný prístup k informáciám v samospráve“ s podtitulom „Povinnosti miest a obcí“ vznikla ako priama reakcia jej autora na rôznorodý výklad a prístupy k využívaniu zákona o slobode informácií v praxi, pričom reflektuje jeho dlhoročné praktické skúsenosti v oblasti samosprávy. JUDr. Artúr Soldán v publikácii poukazuje na rôzne praktické prípady a nastoľuje otázky, ktoré sa v súvislosti s aplikáciou zákona o slobode informácií v praxi obecných a mestských úradov, ako aj orgánov štátnej správy najčastejšie vyskytujú.

Publikácia rozpletá zložitý proces prístupu k informáciám, na jednej strane ktorého stoja občania žiadajúci o sprístupnenie informácií a na druhej strane povinné osoby, ktoré tieto informácie poskytujú.

Zvolená forma praktických príkladov, odporúčania a upozornenia autora, ako aj citácie zo súvisiacich právnych predpisov poskytujú čitateľovi spoľahlivý návod na riešenie konkrétnych situácií a otázok. V závere publikácie čitateľ nájde aj vzory základných tlačív a schémy, ktoré dotvárajú komplexný pohľad na problematiku slobodného prístupu k informáciám v samospráve. Publikácia je určená zamestnancom štátnej správy, verejnej správy a samosprávy, ktorí si chcú uľahčiť činnosť a rozhodovanie pri praktickej aplikácii zákona o slobode informácií.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.