Balíček Colné právo

Dočasne nedostupné
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ produktu
Tlačená kniha

Ponúkané publikácie z oblasti colného práva sú určené odbornej verejnosti i laickej verejnosti, predovšetkým deklarantom, zástupcom v colných konaniach, držiteľom práv duševného vlastníctva, držiteľom tovaru, pracovníkom finančnej správy, advokátskym kanceláriám a daňovým poradcom.

Publikácia „Colné právo – Nový Colný kódex Únie" je kľúčom k poznaniu colnej problematiky. Čitateľovi priblíži nielen históriu colníctva, ale ho bude sprevádzať aj jednotlivými colnými inštitútmi. Problematika colnej úpravy obsiahnutá v tejto publikácii je však oveľa širšia, keďže jej cieľom bolo priniesť významný vklad do relatívne uzavretej colnej komunity.

Publikácia „Zákon o presadzovaní práv duševného vlastníctva colnými orgánmi – Komentár" sa zameriava na procedurálne otázky súvisiace s opatreniami colných orgánov pri ochrane práv duševného vlastníctva pri tovare pod colným dohľadom, ako aj na domácom trhu. Cieľom tohto komentára je priblížiť čitateľovi mechanizmy vytvorené na efektívny zásah orgánov verejnej moci proti porušovaniu práv duševného vlastníctva na colnej hranici Európskej únie a na vnútornom trhu v Slovenskej republike. Pri vysvetľovaní jednotlivých ustanovení zákona autor veľmi efektívne pracuje s relevantnou judikatúrou Ústavného súdu SR a Najvyššieho súdu SR, s rozhodnutiami niektorých krajských a okresných súdov, ako aj s judikatúrou Súdneho dvora Európskej únie.

Publikácia „Judikatúra Súdneho dvora EÚ v oblasti colného práva s komentárom" spracúva doterajšiu judikatúru Súdneho dvora EÚ v oblasti colnej únie EÚ a pohybu tovaru cez colnú hranicu a identifikuje významné rozsudky týkajúce sa cla, ktoré výraznou mierou prispeli k objasneniu často neurčitých a nejednoznačných ustanovení colnej legislatívy a k ich výkladu. Publikácia oboznamuje čitateľa s obsahom judikátu, pričom text je usporiadaný spôsobom: číslo rozsudku a jeho názov, heslovitá charakteristika predmetu sporu, presná citácia relevantnej prejudiciálnej otázky, výber z odôvodnenia, návrh generálneho advokáta (ak nebolo vo veci rozhodnuté bez jeho návrhov) a citácia podstatných častí výroku. V záverečnej časti autori ponúkajú stručný komentár k judikátu, aby bolo zrejmé, čo je jeho predmetom, prečo je významný a či je (a z akého dôvodu) použiteľný aj v súčasnosti.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.