Balíček: Európske procesné mechanizmy v trestných veciach

Na sklade - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ produktu
Tlačená kniha

Aktívna ochrana obetí trestných činov predstavuje pre Európsku úniu a jej členské štáty jednu z hlavných priorít. Balíček zahŕňa knižné tituly, v ktorých je obsiahnutá analýza prepojenia slovenskej a európskej legislatívy v oblasti procesných mechanizmov v trestných veciach.

Zákon o európskom zatýkacom rozkaze – komentár
Komentár ku každému ustanoveniu zákona je písaný veľmi zrozumiteľným jazykom a spôsobom. Jednotlivé ustanovenia sú doplnené rozsiahlou judikatúrou – hlavne Najvyššieho súdu SR a Súdneho dvora EÚ. Publikácia je prostriedkom na to, aby právna obec prekonala nevedomosť, ktorá spôsobuje „cudzosť" tak európskeho zatýkacieho rozkazu, ako aj konania o európskom zatýkacom rozkaze. Ak ste dosiaľ nerozumeli zákonu č. 154/2010 Z. z. o európskom zatýkacom rozkaze, tak pri práci s týmto komentárom mu rozumieť budete. Je adresovaný hlavne aplikačnej praxi – najmä sudcom, prokurátorom a advokátom.

Zákon o európskom ochrannom príkaze v trestných veciach – komentár
Komentovaným zákonom o európskom ochrannom príkaze v trestných veciach sa vykonáva transpozícia uvedenej smernice do právneho poriadku Slovenskej republiky. Zákon o európskom ochrannom príkaze v trestných veciach vychádza z obdobných zákonov schválených Národnou radou Slovenskej republiky, a to napríklad zákona č. 533/2011 Z. z. o uznávaní a výkone rozhodnutí, ktorými sa ukladá trestná sankcia nespojená s odňatím slobody alebo probačné opatrenie na účely dohľadu v Európskej únii, a zákona č. 161/2013 Z. z. o odovzdávaní, uznávaní a výkone rozhodnutí o opatreniach dohľadu ako náhrade väzby v Európskej únii. Rozdielom oproti týmto nástrojom uznávania a odovzdávania výkonu trestných rozhodnutí je, že v prípade európskeho ochranného príkazu nedochádza k odovzdaniu výkonu rozhodnutia do iného členského štátu bez možnosti jeho ďalšieho výkonu v štáte pôvodu, ale len k rozšíreniu aplikácie daného rozhodnutia, ktorým sa zabezpečuje ochrana určitej osoby, na územie iného členského štátu.
Komentár je určený predovšetkým subjektom poskytujúcim pomoc obetiam, orgánom činným v trestnom konaní a súdom, ktoré pri svojej činnosti prichádzajú do kontaktu s obeťami trestných činov. Svoje využitie nájde aj medzi advokátmi či inými osobami, ktoré pomáhajú obetiam trestných činov.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.