Akcia

Balíček: Základy práva pre ekonómov + praktikum


Vydavateľ

Typ produktu
Tlačená kniha

Základy práva pre ekonómov + Praktikum k základom práva pre ekonómov + Základy obchodného práva pre ekonómov, 2. vydanie

Tento balík odborných publikácií je zameraný na podanie komplexného porozumenia práva pre študentov ekonómie a ekonomických profesionálov, ale nielen pre nich. Ďalej uvádzame stručný prehľad o každej knihe, ktorá je súčasťou výhodného balíčka.

Základy práva pre ekonómov

Právo nie je len pre právnikov. Na trhu práce v podstate nenájdeme pozície, ktoré by si nevyžadovali v menšej alebo väčšej miere znalosť a uplatňovanie práva. Preto je základná právna gramotnosť súčasťou všetkých študijných odborov Ekonomickej univerzity v Bratislave. Cieľom druhého vydania učebnice je zvýšiť právne povedomie študentov neprávnických fakúlt. Právne povedomie tvoria predstavy o práve a názory na právo, to znamená, čo platí ako právo, čo je v súlade s právom a čo je v rozpore s právom.

Praktikum k základom práva pre ekonómov

Druhé vydanie praktika je koncipované ako učebná pomôcka na výučbu predmetu Základy práva pre ekonómov na Ekonomickej univerzite v Bratislave, ktorého súčasťou sú okrem prednášok aj cvičenia. Cieľom cvičení je v nadväznosti na prednášky precvičovať, konkretizovať a systematizovať na konkrétnej právnej matérii základné javy a pojmy z teórie práva, ako aj z jednotlivých právnych odvetví. Praktikum má tak prispieť k lepšiemu pochopeniu a osvojeniu si právnych javov a pojmov, ich významu a vzájomných súvislostí. Systematické členenie publikácie sa odvíja od členenia učebnice Základy práva pre ekonómov.

Základy obchodného práva pre ekonómov, 2. vydanie

V publikácii sú vymedzené základné pojmy a inštitúty obchodného práva, výklad je venovaný jednotlivým právnym formám podnikania, hospodárskej súťaži a obchodným záväzkovým vzťahom. Čitatelia dostanú základné informácie aj z oblasti insolvenčného práva. Odkazy na príslušnú právnu úpravu ich majú doviesť k práci s textom platných právnych predpisov.

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.