Balíček Zdravotníctvo I.

Na sklade - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ produktu
Tlačená kniha

Balíček obsahuje kvalitné odborné publikácie, ktoré sú určené zamestnancom rezortu zdravotníctva, zdravotníckym pracovníkom, právnikom, ktorí sa venujú medicínskemu právu, študentom právnických a lekárskych fakúlt, ale aj širokej čitateľskej verejnosti so záujmom o túto problematiku.

Dielo „Zákon o zdravotnom poistení – komentár" predstavuje svojím zameraním a komplexnosťou jedinečnú publikáciu v slovenskej odbornej literatúre zaoberajúcu sa problematikou zdravotného poistenia. Poskytuje podrobný výklad zákona č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení, pričom mapuje tiež relevantné súdne rozhodnutia slovenských a českých súdov, ako aj Súdneho dvora EÚ. Publikácia poskytuje užitočné odpovede na praktické otázky súvisiace s vykonávaním verejného zdravotného poistenia, pričom vzhľadom na desiatky novelizácií komentovaného zákona nebolo nachádzanie odpovedí jednoduchou úlohou. Autorka má reálne skúsenosti s aplikáciou predmetného zákona v praxi, preto ponúka v publikácii závery, o ktoré sa čitateľ môže vo svojej praxi či štúdiu oprieť.

Téma očkovania je zložitou problematikou nielen pre laickú, ale aj pre odbornú verejnosť. Ako ju uchopiť a ako sa v nej orientovať z medicínskeho, etického aj právneho hľadiska, má ambíciu ukázať odborná publikácia „Očkovanie v kontexte ochrany zdravia nielen v boji s pandémiou COVID-19". Renomovaný autorský kolektív zostavený z odborníkov na danú tému – lekárov, právnikov a virológa – pútavou formou podáva históriu očkovania a prostredníctvom príkladov zo sveta približuje princípy a význam očkovania pre ľudské zdravie. Publikácia mapuje vývoj vakcín počas pandémie COVID-19, venuje sa právnym aspektom dobrovoľného či povinného očkovania na pozadí judikatúry vybraných vnútroštátnych súdov a Európskeho súdu pre ľudské práva. Taktiež ponúka komparáciu na medzinárodnej úrovni, ako aj optimalizáciu modelu očkovania v interdisciplinárnych právnych súvislostiach (ústavné právo, trestné právo, správne právo, pracovné právo). Na záver odporúča riešenia v oblasti existujúcej alebo novej právnej úpravy.

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.