Balíček: Komentár k zákonu o trestnej zodpovednosti právnických osôb, 2. vydanie a Komentár k zákonu o výkone trestu povinnej práce.

Na sklade - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ produktu
Tlačená kniha

Balíček obsahuje komentáre, ktoré boli vydané na základe dopytu zo strany odbornej verejnosti. Komentár k zákonu o trestnej zodpovednosti právnických osôb analyzuje problematiku trestnej zodpovednosti právnických osôb a aplikáciu trestnej zodpovednosti právnických osôb v právnej praxi.
Komentár k zákonu o výkone trestu povinnej práce sa podrobne venuje tejto trestnoprávnej sankcii, ako alternatíve ku krátkodobému trestu odňatia slobody.

Zákon o trestnej zodpovednosti právnických osôb – komentár
Druhé vydanie komentára k zákonu o trestnej zodpovednosti právnických osôb vychádza po viac ako dvoch rokoch od edície jeho prvého vydania. Reaguje predovšetkým na legislatívne zmeny a hodnotiacu správu pracovnej skupiny OECD pre podplácanie v medzinárodných obchodných transakciách z júna 2016. Počas dvoch rokov účinnosti bol zákon o trestnej zodpovednosti právnických osôb novelizovaný dvakrát. Článkom VIII zákona o uznávaní a výkone majetkového rozhodnutia vydaného v trestnom konaní v Európskej únii sa doplnil taxatívny výpočet trestných činov právnických osôb a upravili sa príslušné názvy trestných činov extrémizmu. Okrem uvedených trestných činov bol „katalóg" trestných činov právnických osôb doplnený aj o dvanásť trestných činov proti majetku. Novelou Trestného zákona z roku 2018 sa vykonala transpozícia smernice o boji proti terorizmu a v dôsledku toho sa v zákone o trestnej zodpovednosti právnických osôb aktualizoval aj katalóg trestných činov terorizmu, za ktoré možno vyvodiť trestnú zodpovednosť právnickej osoby o nové trestné činy týkajúce sa terorizmu tak, aby bol zohľadnený nový koncept hmotnoprávnej úpravy v tejto oblasti.

Zákon o výkone trestu povinnej práce – komentár
Predkladané komentované spracovanie ustanovení zákona o výkone trestu povinnej práce si za cieľ kladie ucelene a interdisciplinárne spracovať pohľad na možnosti využívania tohto druhu alternatívneho trestu – trestu povinnej práce a súčasne identifikovať jeho kritické, problematické časti a navrhnúť možnosti riešenia. Pre porovnanie autorky súčasne uvádzajú stručný exkurz do českej trestnoprávnej úpravy, ktorá je v niektorých aspektoch síce rovnaká, no v iných sa zásadnejším spôsobom odlišuje. Publikácia je určená nielen odbornej, ale aj laickej verejnosti, advokátom, sudcom a všeobecne právnikom pôsobiacim v rôznych oblastiach ako odborná teoretická aj aplikačná pomôcka na lepšie zorientovanie sa v základných aj hĺbkových oblastiach výkonu trestu povinnej práce.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.