Dohovor o uznaní a výkone cudzích rozhodcovských rozhodnutí - komentár

Predaj ukončený
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
12/2016

Väzba
tvrdá

Počet strán
532

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-526-2

ISBN
978-80-7552-474-4

Komentár k Dohovoru o uznaní a výkone cudzích rozhodcovských rozhodnutí, tzv. Newyorskému dohovoru, je prvou publikáciou svojho druhu - tak v Českej republike, ako aj v Slovenskej republike.

Kniha podrobne vysvetľuje jednotlivé články Dohovoru z pohľadu medzinárodnej aplikácie, ako aj lokálnych špecifík v Českej a Slovenskej republike. Články Dohovoru sú komentované vo vzájomných súvislostiach s ďalšími slovenskými a českými lokálnymi predpismi a výklad je systematicky doplnený o judikatúru zahraničných súdov, články autorít v medzinárodnom rozhodcovskom konaní, ako aj o zaujímavé aktuálne prípady z praxe (napr. prípad arbitráží Yukos, a pod.). Komentár ide ďaleko za hranice výkladu samotného uznávania a výkonu rozhodcovských rozhodnutí a rozoberá aj súvisiace otázky, napríklad dôvody pre zrušenie rozhodcovských rozhodnutí, ktoré v právnom poriadku Českej republiky a Slovenskej republiky kopírujú dôvody na neuznanie cudzích rozhodcovských rozhodnutí.

Napriek tomu, že kniha je primárne určená právnikom zaoberajúcim sa riešením sporov a vymáhaním pohľadávok na národnej a medzinárodnej úrovni, nemala by chýbať v knižnici žiadneho profesionála (advokáta, sudcu či exekútora), ktorý prichádza do kontaktu s otázkami medzinárodného práva a právnym stykom s cudzinou v obchodných vzťahoch.