Štátna služba a služobný pomer príslušníkov Policajného zboru

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
3/2019

Väzba
tvrdá

Počet strán
764

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-980-2

ISBN
978-80-8168-981-9

Znalosť problematiky štátnej služby a právnej úpravy služobného pomeru príslušníkov Policajného zboru tvorí základný a neodmysliteľný rámec vedomostí, ktoré si musí osvojiť každý jednotlivec, uvažujúci nad pôsobením v štruktúrach Policajného zboru. Na základe tohto postulátu autori komplexne spracovali výklad základných inštitútov štátnej služby s intenciou na služobný pomer príslušníkov Policajného zboru.

Snaha autorov smerovala predovšetkým k tomu, aby bola prehľadnou formou prezentovaná právna úprava služobného pomeru príslušníkov PZ, so zámerom prispieť k ďalšiemu skvalitňovaniu aplikácie jednotlivých inštitútov služobného pomeru samotnými policajtmi.
Predkladaná publikácia je určená predovšetkým študentom vysokých škôl s právnym a bezpečnostno-právnym zameraním, ktorí sa podľa profilu absolventa odborne pripravujú na pôsobenie v ozbrojených bezpečnostných zboroch, najmä v Policajnom zbore, no sekundárne aj v záchranných zboroch a službách, ozbrojených silách, štátnych orgánoch a orgánoch samosprávy, resp. fyzických a právnických osobách, ktoré sú súčasťou bezpečnostného systému Slovenskej republiky. Keďže v súčasnosti na knižnom trhu absentuje publikácia zameraná na problematiku štátnej služby príslušníkov Policajného zboru, predkladaná monografia tak predstavuje aj jeden zo základných študijných prameňov pri príprave na postupovú skúšku z predmetu „Právo štátnej služby“ vyučovaného na Akadémii Policajného zboru v Bratislave.

Okrem študentov je táto publikácia určená aj pre samotnú policajnú prax. Ako literárny zdroj má ambíciu byť esenciálna pre činnosť policajných manažérov (nadriadení, personalisti a pod.), ktorí profesionálne realizujú jednotlivé druhy konaní v služobnom pomere. Osobitne v otázkach výkladu práv a povinností zakotvených právnou úpravou však bezpochyby poslúži aj policajtom realizujúcim priamy výkon štátnej služby a zaujímavým odborným prameňom bude aj pre advokátov so zameraním svojej činnosti na danú problematiku.