Legalizácia príjmov z trestnej činnosti a financovanie terorizmu

Predaj ukončený
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Autor
Jozef Stieranka a kolektív

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
10/2018

Väzba
mäkká

Počet strán
196

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-912-3

ISBN
978-80-8168-913-0

Monografia sumarizuje informácie a poznanie získané riešením vedeckovýskumných úloh „Právne a inštitucionálne aspekty v boji proti legalizácii príjmov z trestnej činnosti ako integrálnej súčasti organizovanej kriminality“ a „Vyvinutie nových metód v oblasti zabavovania výnosov z trestnej činnosti a boja proti praniu špinavých peňazí“, ktoré boli riešené aj za účasti Akadémie PZ v Bratislave. Výsledky týchto vedeckovýskumných úloh sú aktualizované a doplnené analýzou najnovšej právnej úpravy v oblasti ochrany pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a financovaním terorizmu, ktorá je v Slovenskej republike účinná od 25. marca 2018.

Publikácia v prvých dvoch kapitolách komplexne charakterizuje legalizáciu príjmov z trestnej činnosti, ako aj terorizmus a jeho financovanie. V ďalších dvoch kapitolách poskytuje ucelený pohľad na genézu právnej úpravy v Slovenskej republike v oblasti ochrany pred legalizáciou a financovaním terorizmu a na úlohy rozhodujúcich subjektov pri prevencii a ochrane zneužitia obchodov a obchodných vzťahov na účely legalizácie a financovania terorizmu. Je doplnená aj o viacero príkladov z praxe.

Je určená nielen k výučbe na vysokých školách, ale aj pre širšiu laickú a odbornú verejnosť. Využiteľná je najmä pre všetky povinné osoby, ktoré plnia úlohy a povinnosti v oblasti ochrany pred legalizáciou a financovaním terorizmu, keďže prílohou monografie je aj návrh vzorového „Vlastného programu ochrany pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a pred financovaním terorizmu“. Vlastný program musia vypracovať a prijať povinné osoby v zmysle § 20 zákona č. 297/2008 Z. z. o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a ochrane pred financovaním terorizmu.