Akcia

Balíček: Princípy mikroekonómie (UMB) + cvičebnica

Posledné kusy - neváhajte s objednávkou!
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ produktu
Tlačená kniha

Princípy mikroekonómie (UMB) + Princípy mikroekonómie - cvičebnica (UMB) 2. vydanie

Je vaším cieľom rozpoznať a ovládať základy mikroekonómie? S naším balíčkom to hravo zvládnete.

Princípy mikroekonómie (UMB)

Obsahom učebnice sú súhrnné poznatky o predhistórii ekonomickej vedy, o jej vzniku a o ďalšom rozvoji mikroekonómie, metódy vedeckého skúmania a základné vysvetlenia spôsobu grafických zobrazení a ich interpretácie, ktoré predstavujú základný nástroj na pochopenie ekonomických javov a procesov. Ďalšie kapitoly pozostávajú z analýzy trhového mechanizmu, jeho prvkov, problematiky pružnosti dopytu a ponuky s dôrazom na správanie a rozhodovanie spotrebiteľa. Autori takisto definujú základné poznatky o jednotlivých kategóriách nákladov, príjmov, zisku a o vzťahoch medzi nimi. Veľkú dôležitosť autori prikladajú trhom výrobných faktorov a vysvetľujú ich oceňovanie.

Princípy mikroekonómie - cvičebnica (UMB) 2. vydanie

Autori rozpracovali problematiku do 12 kapitol pokrývajúcich oblasti stručného historického vývoja ekonómie s dôrazom na mikroekonómiu, metodológiu ekonomickej teórie, trhu tovarov a služieb v podmienkach dokonalej a nedokonalej konkurencie, ako aj trhu výrobných faktorov. Záverečná kapitola sa venuje rozdeľovaniu dôchodkov. Kapitoly majú rovnakú štruktúru a pozostávajú z kľúčových pojmov, doplňovacích úloh, riešených a neriešených príkladov, ako aj testových otázok s možnosťou výberu jednej správnej odpovede. Súčasťou cvičebnice sú aj riešenia. Snahou autorov bolo poskytnúť praktickú aplikáciu teoretických mikroekonomických poznatkov v konkrétnych zadaniach, ktoré by čitateľovi viac ozrejmili vybrané oblasti ekonomickej teórie a utvrdili ho v osvojených vedomostiach.

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.