Penológia

Predaj ukončený
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ publikácie
učebnica

Dátum vydania
12/2016

Väzba
mäkká

Počet strán
220

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-524-8

ISBN
978-80-8168-525-5

Penológia ako jedna z vedných disciplín, objektom skúmania ktorej je trest, filozofické, etické, psychologické, pedagogické, medicínske aj technické súvislosti trestov a ochranných opatrení, ich výkon a účinnosti, patrí v rámci vysokoškolského štúdia na fakultách práva a na vysokých školách s bezpečnostnými študijnými odbormi k veľmi frekventovane vyhľadávaným študijným predmetom.

Predkladaná učebnica predstavuje výsledok snahy autoriek priblížiť základné penologické poznatky v komplexnej, výstižnej a prehľadnej podobe. Tieto základné otázky sú doplnené nevyhnutne súvisiacimi kriminologickými, trestnoprávnymi, niektorými psychologickými a sociologickými aspektmi. Predkladané spracovanie tak predstavuje odborný, monografický pohľad na komplex aspektov súvisiacich s výkonom aktuálnych trestnoprávnych sankcií. Autorky v odbornom spracovaní predkladajú základné, prierezové aj hĺbkové poznatky o nosných pilieroch penológie tak, aby poskytli ucelený systém informácií, týkajúcich sa tejto vednej disciplíny.
Obsahovo vychádza predkladaná učebná pomôcka zo systematiky a z odborného zamerania odporúčaných penologických zdrojov, prirodzene v prepracovanej a zaktualizovanej podobe. Opiera sa tak o relevantné legislatívne aj odborné literárne zdroje.

Učebnica má vysokoškolským študentom práva a tiež študentom príbuzných študijných odborov poskytnúť základné aj hĺbkové a v každom prípade aktuálne penologické a nutne súvisiace poznatky, logicky a prehľadne usporiadané informácie o parciálnych penologických otázkach.