Smart regióny v Slovenskej republike - možnosti a realita

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
4/2019

Väzba
tvrdá

Počet strán
120

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-7598-418-0

ISBN
978-80-7598-419-7

Postupná premena miest a regiónov na „smart regióny“, ako aj efektívne využívanie „smart“ riešení zvyšujúcich kvalitu života obyvateľov je v súčasnosti moderným trendom vo vyspelých krajinách. Môže však implementácia koncepcie „rozumných“ miest a regiónov viesť k odstráneniu medziregionálnych nerovností a prispieť k celkovej zmene obrazu slovenskej ekonomiky a spoločnosti ako takej?

Autori monografie „Smart regióny v Slovenskej republike – možnosti a realita“ vo svojom diele poukazujú na súčasnú realitu slovenských regiónov a ich potenciál vo vzťahu k smart koncepciám. Svoju pozornosť sústreďujú na celkový rámec existujúcich smart koncepcií a ich možný vplyv na rozvoj jednotlivých regiónov. Podrobne riešia otázky kvalitatívnej zmeny infraštruktúry regiónov, poukazujú na potrebu vytvárania novej kvality spolupráce regiónov a súčasne nastoľujú otázky bezpečnosti infraštruktúry v mestách a regiónoch.

Publikácia je určená pre čitateľov, ktorých zaujíma využívanie najnovších technológií, ekonomických, sociálnych a technických inovácií, pričom si však uvedomujú, že ani tá najlepšia „smart“ koncepcia nie je „zázračným prútikom“, ktorý vyrieši problémy miest a regiónov. Cieľom inteligentných riešení má byť totiž človek.