Novinka

Program rovesníckej mediácie v školách

Pripravujeme
Pripravujeme
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Pripravujeme
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
10/2024

Väzba
mäkká

Počet strán
320

Rozmery
A5

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-571-0713-2

ISBN
978-80-571-0714-9

Publikácia „Program rovesníckej mediácie v školách" je skvelým sprievodcom pri vytváraní harmonického školského prostredia. Autorka v publikácii predstavuje koncept školskej mediácie so zameraním na rovesnícku mediáciu ako kľúčovým nástrojom na riešenie konfliktov a vytváranie pozitívnej atmosféry v školách. Kniha je rozdelená na teoretickú časť a praktickú časť.

Prvá časť publikácie poskytuje analýzu teoretických aspektov mediácie v školskom prostredí s dôrazom na sociálne faktory ovplyvňujúce vzťahy v triede. Skúma rôzne dimenzie efektívnej komunikácie medzi učiteľmi a žiakmi, pričom sa zameriava na výcvik rovesníckych mediátorov a dynamiku skupiny, prinášajúc pohľad na možnosti zlepšenia interakcií a riešenia konfliktov prostredníctvom cielenej mediácie.

Druhá časť knihy sa zameriava na program rovesníckej mediácie, jej didaktických aspektov, nástrojov a techník využívaných počas mediácie. Súčasťou je detailná príručka so štyrmi stretnutiami s rovesníckymi mediátormi, slúžiaca ako cenný návod pre školských mediátorov, pedagogických pracovníkov pri implementácii programu.

Praktická časť obsahuje 100 hier a aktivít, ktoré podporujú emocionálny a sociálny rast žiakov.

Táto publikácia je určená školským mediátorom, pedagogickým zamestnancom, odborným zamestnancom, riaditeľom škôl, koordinátorom školskej mediácie, rovesníckym mediátorom a každému záujemcovi, ktorý si praje vytvoriť harmonické a podporujúce prostredie v škole.

\