Dopredaj

Zákon o lesoch - komentár

Dopredaj - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Dopredaj
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Dopredaj - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
3/2018

Väzba
tvrdá

Počet strán
480

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-808-9

ISBN
978-80-8168-809-6

Predkladané komentované spracovanie ustanovení zákona o lesoch reaguje na aktuálne spoločenské podmienky a nové výzvy, pred ktorými štáty stoja v 21. storočí. Ochrana jednotlivých zložiek životného prostredia, osobitne lesov ako neoddeliteľnej podmienky existencie ľudskej spoločnosti, nadobúda prioritný politický a právny význam. Zohľadňovanie požiadaviek na ochranu lesov a trvalo udržateľný rozvoj lesného hospodárstva predstavujú základné ciele, ktoré si predkladaný zákon ustanovuje.

Cieľom prehľadného, interdisciplinárneho, ako aj komparatívneho komentovaného spracovania ustanovení je poskytnúť čitateľovi (nielen) základný prehľad a orientáciu v jednotlivých otázkach, ktoré súvisia s hospodárením v lesoch, s využívaním lesných pozemkov, s hospodárskou úpravou a aj štátnou správou v oblasti lesného hospodárstva.

Komentár k ustanoveniam zákona o lesoch prezentuje odborné teoretické aj praktické poznatky a často aj komparatívne hľadisko, a v takejto podobe vytvára ucelený pohľad na hospodárenie v lesoch a hospodársku úpravu lesov. Vychádza z ostatných novelizácií právnych predpisov v zákonnej a podzákonnej rovine. Vzhľadom na to, že priamo zákonné ustanovenia odkazujú na celý rad právnych predpisov a na ich vykonanie je prijaté množstvo vykonávacích podzákonných noriem, predkladané spracovanie v sebe integruje zákonné, ako aj podzákonné poznatky s cieľom vytvorenia komplexného pohľadu a prehľadu.

Predkladaný komentár je určený nielen odbornej, ale aj laickej verejnosti, a všeobecne osobám zainteresovaným do oblasti lesného hospodárstva. Slúži ako odborná teoretická a aplikačná pomôcka na lepšie zorientovanie sa v základných, ako aj hĺbkových oblastiach lesného hospodárstva. Okrem tohto, vzhľadom na niekoľkoročnú absenciu takéhoto odborného spracovania (vo forme komentára k zákonu), je možné využiť komentovanú formu zákona doplnenú o judikatúru aj na účely všetkých stupňov vzdelávania v príslušných odboroch.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.