Vnútropodnikové predpisy. Pracovný poriadok a súvisiace predpisy zamestnávateľa

Dočasne nedostupné
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Dočasne nedostupné
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
12/2021

Väzba
mäkká

Počet strán
200

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-571-0422-3

ISBN
978-80-571-0423-0

Vnútropodnikové predpisy v oblasti pracovnoprávnych vzťahov majú určiť jednoznačné podmienky a pravidlá pre realizáciu práv a povinností nielen zamestnanca, ale aj zamestnávateľa, čím jednoznačne prispievajú k dosiahnutiu vyššej právnej istoty subjektov pracovnoprávnych vzťahov.

Znepokojivý stav vnútropodnikových predpisov zamestnávateľov, ako aj neexistencia použiteľnej odbornej literatúry v tejto oblasti sa stali impulzom k napísaniu monografie „Vnútropodnikové predpisy. Pracovný poriadok a súvisiace predpisy zamestnávateľa".

Autori monografie upozorňujú na najvýznamnejšie oblasti aplikačných problémov spojených s kreovaním a neskorším prijímaním vnútropodnikových predpisov. Pri spracovaní publikácie zvolili osobitý prístup, ktorý je založený na identifikácii praktického problému a následnom hľadaní právneho riešenia prostredníctvom právnej úpravy, súdnych rozhodnutí alebo vlastných právnych názorov vychádzajúcich z osobnej skúsenosti. Čitateľ tak dostáva jasné odpovede na otázky, čo možno a čo nemožno upraviť v jednotlivých druhoch vnútropodnikových predpisov a aké môže mať ich konanie dôsledky aj s ohľadom na súdnu prax.

Zameranie publikácie, forma jej spracovania, fundovanosť autorov, ako aj skutočnosť, že publikácia s podobným zameraním na slovenskom knižnom trhu absentuje, sú zárukou, že predkladané monografické dielo nájde svoje uplatnenie u profesionálov, ktorí sa zaoberajú problematikou individuálnych a kolektívnych pracovnoprávnych vzťahov. Je určené predovšetkým pre zamestnávateľov, zástupcov zamestnancov a personalistov.