Zákon zmenkový a šekový - komentár

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Martinus
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
10/2017

Väzba
tvrdá

Počet strán
296

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-721-1

ISBN
978-80-8168-722-8

Komentár poskytuje komplexný pohľad na právnu úpravu inštitútu zmeniek obsiahnutú v zákone č. 191/1950 Sb. Zákon zmenkový a šekový (čl. I a III). Na trhu slovenskej právnickej literatúry publikácia obsahujúca podrobný komentár s judikatúrou k tomuto zákonu už dlhšiu dobu absentovala, preto sa autor JUDr. Branislav Jablonka, PhD., rozhodol poňať jej spracovanie veľmi detailne. Vychádzal zo svojich dlhoročných skúseností v danej oblasti a výsledkom je odborne kvalifikovaný a ucelený rozbor problematiky zmenkového práva v Slovenskej republike, obohatený o judikatúru a príklady vyplývajúce z aplikačnej praxe.
Komentár k právnej úprave zmeniek predstavuje prvé knižné dielo svojho druhu v podmienkach súčasnej SR, keďže posledná publikácia komentárového charakteru na túto tému bola na Slovensku naposledy vydaná v roku 1944.

JUDr. Branislav Jablonka, PhD. absolvoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave v roku 2002. V roku 2003 absolvoval rigoróznu skúšku a získal titul JUDr. V roku 2007 ukončil doktorandské štúdium vo vednom odbore obchodné právo na Katedre obchodného, finančného a hospodárskeho práva Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a získal titul PhD. V rámci vedeckej činnosti sa zaoberá najmä problematikou zmenkového práva. Pôsobil ako rozhodca Stáleho rozhodcovského súdu Slovenskej bankovej asociácie a ako rozhodca Obchodného súdu, stáleho rozhodcovského súdu. Od roku 2002 pôsobí v advokácii, najprv na pozícii advokátskeho koncipienta a od roku 2006 ako advokát. Je externým lektorom Justičnej akadémie Slovenskej republiky pre oblasť zmenkového práva a odborným asistentom na Katedre obchodného práva a hospodárskeho práva Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Je predsedom disciplinárneho senátu Slovenskej advokátskej komory a rozhodcom Rozhodcovského súdu Slovenskej advokátskej komory.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.