Administratívnoprávna zodpovednosť právnických osôb

Predaj ukončený
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Autor

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
9/2017

Väzba
brožovaná

Počet strán
264

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-715-0

ISBN
978-80-8168-716-7

Základný prínos predkladanej monografie spočíva v analýze súčasného stavu právnej úpravy administratívnoprávnej zodpovednosti právnických osôb. V prvom rade sa venuje terminologickému vymedzeniu pojmu zodpovednosť a jeho rozličnému poňatiu nielen podľa jednotlivých právnych odvetví, ale aj podľa ponímania tohto právneho inštitútu v súkromnom práve a vo verejnom práve. Následne sa podrobne a fundovane venuje hmotnoprávnym aj procesnoprávnym aspektom vyvodzovania správnoprávnej zodpovednosti právnických osôb. Najväčší dôraz kladie na otázky spojené s ukladaním sankcií a iných negatívnych právnych dôsledkov spáchania správneho deliktu a na procesnú stránku vyvodenia zodpovednosti. V rámci nej neopomína ani aktuálne otázky spojené s prieskumom rozhodnutí nielen v správnom konaní, ale osobitne v správnom súdnom konaní podľa Správneho súdneho poriadku. Autor JUDr. Matej Horvat, PhD. pri písaní a formulovaní  svojich záverov a odporúčaní vychádzal z dôslednej analýzy právnych predpisov, ktoré upravujú správne delikty právnických osôb, zo súvisiacej judikatúry slovenských správnych súdov a ďalších prameňov. Výnimočnosť publikácie spočíva v tom, že ide o prvé súborné spracovanie tejto problematiky v podobe monografie od vzniku samostatnej Slovenskej republiky.

JUDr. Matej Horvat, PhD. ukončil v roku 2009 magisterské štúdium na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, kde na Katedre správneho a environmentálneho práva obhájil v roku 2012 aj dizertačnú prácu. V súčasnosti na tejto katedre pracuje ako odborný asistent. Je aktívnym spoluriešiteľom viacerých grantov. Pôsobí vo viacerých rozkladových komisiách ústredných orgánov štátnej správy. Je spoluautorom komentára k zákonu o priestupkoch a viacerých učebných textov.  Vo vedeckej práci sa venuje najmä správnemu trestaniu, právu na prístup k informáciám a všeobecnému správnemu konaniu. Výsledky jeho vedeckej práce boli prezentované na mnohých medzinárodných vedeckých konferenciách.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.