Oprava chyby v katastrálnom operáte

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Martinus
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
12/2021

Väzba
mäkká

Počet strán
116

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-571-0389-9

ISBN
978-80-571-0390-5

Publikácia Oprava chyby v katastrálnom operáte predstavuje prvú monografiu o inštitúte opravy chyby v katastrálnom operáte a o konaní o oprave chyby v katastrálnom operáte v slovenskej odbornej literatúre. Dosiaľ boli tomuto inštitútu a konaniu venované „iba" odborné články, resp. štúdie v odborných periodikách a výklady v komentároch ku katastrálnemu zákonu.

Z hľadiska systematiky je predmetná monografia rozdelená na tri kapitoly. V prvej kapitole autori v stručnosti „predstavujú" kataster nehnuteľností. Následne v ďalšej kapitole autori uvádzajú základný prehľad právnej úpravy zápisov do katastra nehnuteľností. V tretej kapitole je obsiahnutý podrobný výklad o inštitúte opravy chyby v katastrálnom operáte a o konaní o oprave chyby v katastrálnom operáte. Osobitnú pozornosť autori v predmetnej monografii venujú jednotlivým podmienkam opravy chyby v katastrálnom operáte. V rámci výkladu autori zohľadňujú stanoviská prezentované v súdnej praxi, ako aj svoje poznatky z aplikačnej praxe.

Autori, JUDr. Róbert Jakubáč, PhD. a JUDr. Zuzana Lenická, pôsobia na Úrade geodézie, kartografie a katastra Slovenskej republiky. JUDr. Róbert Jakubáč, PhD. Je autorom viacerých odborných publikácií, v ktorých sa zameriava predovšetkým na problematiku vecných práv, katastra nehnuteľností a opravných prostriedkov v civilnom sporovom konaní. JUDr. Zuzana Lenická v minulosti pôsobila ako riaditeľka správy katastra.

Publikácia je určená predovšetkým sudcom, advokátom, notárom, ako aj odbornej verejnosti, ktorá prichádza do styku so zápismi do katastra nehnuteľností a opravou zápisov v katastri nehnuteľností.

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.