Sociálna politika

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Edícia
Ekonómia

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
6/2018

Väzba
mäkká

Počet strán
400

Rozmery
B5* (170x240mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-866-9

ISBN
978-80-8168-867-6

Kolektív autorov sa v monografii Sociálna politika venuje modernej sociálnej politike, ktorá je založená na spoločenskej zmluve medzi občanmi a štátom. Táto zmluva predstavuje práva a funkcie odsúhlasené za účelom podpory spoločného záujmu. Vo všeobecnosti sociálna politika predstavuje nástroj, ktorý vláda uplatňuje na regulovanie a dopĺňanie inštitúcií trhu a spoločenských štruktúr. Tvoria ju rôzne činnosti zamerané na zvyšovanie celkového blahobytu spoločnosti a zabezpečenie sociálnych práv občanov, ako napríklad právo na prácu, zdravie či materiálnu bezpečnosť. Možno rozlíšiť rôzne kategórie sociálnej politiky, akými sú všeobecné globálne politiky, sektorové politiky a prierezové sociálne politiky.

Štruktúru monografie zvolili autori tak, aby vystihla dva základné vzájomne späté problémy. Prvý okruh predstavuje európska sociálna politika, sociálne modely v Európe, európsky sociálny model, sociálna ochrana a výzvy z úrovne Európskej únie na rozvoj národných sociálnych politík. Druhý okruh rozpracováva kategórie a otázky sociálnej politiky v národnom priestore s väzbami na sociálny rozmer Európy. Tým sa dostali k dôležitým témam, akými sú sociálne nerovnosti, chudoba a sociálne vylúčenie, sociálna ekonomika, kvalita života a sociálna kvalita, politika zamestnanosti, sociálne zabezpečenie, rodinná politika, vzdelávacia politika, bytová politika, sociálny dialóg, zdravotníctvo a ľudský a sociálny rozvoj.

Publikácia je svojím komplexným spracovaním danej problematiky určená študentom vysokých škôl a širokej verejnosti.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.